Geschiedenis Delfshaven

Historisch Delfshaven, de geschiedenis van Rotterdam

Poolcafé Delfshaven ligt in een prachtig en uniek stukje Rotterdam: Historisch Delfshaven. Toen in 1389 de Delfshavensche Schie werd gegraven om de stad Delft een verbinding met de Maas te geven, is rondom de sluis het havenstadje ‘Delfshaven’ ontstaan. Dankzij onder andere de haringvisserij groeide het uit tot een welvarend stadje. In 1845 kreeg Delfshaven stadsrechten, maar in 1886 werd het overgenomen door Rotterdam. In de Tweede Wereldoorlog bleef Delfshaven gespaard bij het bombardement, waarbij een groot deel van het Rotterdamse centrum is verwoest.

geschiedenis-rotterdam-delfshaven

In 1960 is Historisch Delfshaven uitgeroepen tot ‘beschermd stadsgezicht’. Hierdoor is de roemrijke en bloeiende geschiedenis van Rotterdam hier nog steeds goed terug te zien en kun je als bezoeker genieten van de mooie gracht en de oude panden met oude trapgevels, gevelversieringen en glas-in-loodramen.

In Historisch Delfshaven zijn verschillend historische plekken te bezoeken, zoals de stadsbrouwerij ‘de Pelgrim’, de Pelgrimvaderskerk, de Korenmolen ‘de Distilleerketel’ en het Zakkendragershuisje.

Ook het pand van Poolcafé Delfshaven aan de Aelbrechtskolk heeft door zijn eigen geschiedenis een authentieke uitstraling. Het pand is een oud fabriekspand waar in het verleden verschillende producten werden gemaakt. De sporen hiervan zijn nog steeds terug te zien, door de katrollen aan het plafond, de oude muur, de grote voordeuren en het skelet van het pand. In combinatie met een vernieuwend interieur van Poolcafé Delfshaven heeft het pand zijn originele en zeer bijzondere uitstraling behouden.

Heden ten dagen is het pand aan de Albrechtskolk een modern en gezellig ingericht en de plaats in Rotterdam voor een hapje eten, een drankje, een terrasje, een uitje in Rotterdam, poolen en darten. Klik hier voor nadere informatie en contact.

geschiedenis-rotterdam-delfshaven

U bent van harte welkom om de oude elementen gecombineerd met een modern interieur te komen bekijken onder het genot van een lekker hapje eten, een goed glas wijn, een biertje of een kopje koffie.

Poolcafé Delfshaven

Aelbrechtskolk 45B

3025 HB Rotterdam

Telefoon: 010-4257716

info@poolcafedelfshaven.nl

Facebook plaats pagina Poolcafé Delfshaven